contact
Menu

Mocht u ons restaurant met een bezoek willen vereren, dan zullen wij zullen er van alles aan doen om u een gezellige- en smaakvolle avond te bieden met onze overheerlijke heerlijke TAPAS gerechten.

Voor velen is TAPAS eten een nieuwe ervaring. TAPAS, wat is of wat zijn dat eigenlijk? Tapas horen bij de Spaanse cultuur, zijn onlosmakelijk verbonden met de Spaanse manier van leven en worden in heel Spanje in bars en cafe’s geserveerd.Aan het opdienen ligt van oudsher een aantal praktische overwegingen ten grondslag: een drankje (hoofdzakelijk sherry of wijn) werd, om ongedierte te weren, veelal afgedekt met een tapa van brood of ham. Tapa betekent vrij vertaald dan ook “dekseltje”.

Tapas laten zich moeilijk omschrijven: ze zijn divers en informeel. De kleine gerechtjes kunnen koud, op kamertemperatuur of warm geserveerd worden en in Que Pasa doen wij dat in de bekende kleine roodbruine minicaquelons. Ze kunnen variëren van een plakje chorizo of serranoham, gemarineerde olijven en stukjes omelet tot gefrituurde inktvis, kleine gehaktballetjes, etc,etc.

Tapas vervullen in Spanje ook een noodzaak. De maaltijden zijn van oudsher minder gestructureerd en in tijd langer uiteen gelegen dan wij gewend zijn.

Zo is de lunch bijvoorbeeld nooit voor een uur of twee, drie en begint het diner pas rond een uur of tien. Om die tussenliggende periode aangenaam door te komen zijn tapas de ideale overbrugging. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van de tapa in Andalusië, de streek van de sherry. Dit is ook de streek in Spanje met de sterkste culinaire cultuur.
Bij ons in het restaurant kunt u de variatie en de hoeveelheid van de tapasgerechten zelf bepalen: onder het genot van een drankje b.v. 1 of 2 tapasgerechten per keer bestellen en zo de hele avond vullen. Ook meerdere tapasgerechten tegelijk bestellen om zo een gevarieerde en complete maaltijd te creëren behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.